Το περιεχόμενο/προγράμματα των σελίδων του Συλλόγου μας βρίσκονται υπό επεξεργασία. Παρακαλούμε για οποιαδήποτε απορία να επικοινωνείτε προσωρινά στο τηλέφωνο +210 95 74 456. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

To Καράτε είναι επισήμως πλέον ολυμπιακό άθλημα!

 

olympics

To Καράτε είναι επισήμως πλέον ολυμπιακό άθλημα. Η 129η Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο αποφάσισε να ενσωματώσει το άθλημα του καράτε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020. Η απόφαση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική καμπή για αυτή την αρχαία πολεμική τέχνη.

Οι ελπίδες και τα όνειρα εκατομμυρίων καρατέκα σε όλο τον κόσμο έγιναν πραγματικότητα σήμερα. Μετά από εκατοντάδες χρόνια ιστορίας του αθλήματος, και μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς από την WKF (Διεθνή Ομοσπονδία Καράτε), η οικογένεια του Καράτε έχει εκπληρώσει επιτέλους το όνειρό της, να δει αυτό το άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό θα πραγματοποιηθεί σημαδιακά στο Τόκιο, την πρωτεύουσα του τόπου γέννησης του αθλήματος.

Σε δελτίο τύπου της, Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε πως η απόφαση αυτή αποτελεί την συνολικότερη εξέλιξη του Ολυμπιακού προγράμματος στη σύγχρονη ιστορία!